Project Description

Highlights

  • Programma: transformatie naar 587 woningen en 2 commerciële ruimtes
  • Vorige bestemming: voormalig hoofdkantoor Deloitte, Center Parcs
  • Vloeroppervlakte: 40.000m2, verdeeld over 14 lagen (28.500m2) en parkeergarage (11.500m2)
  • Status: opgeleverd in januari 2016
  • Status verkoop: verkocht aan drie institutionele beleggers
  • Locatie: Admiraliteitskade 40-50-60, Rotterdam Kralingen
  • Aannemer: ABB Bouwgroep Sliedrecht

Programma

Binnen de bestaande contour van het gebouw worden 587 woningen (studio’s en appartementen), 2 commerciële ruimtes, 400 parkeerplaatsen, 700 fietsparkeerplaatsen en 500 bergingen gerealiseerd. De woningen worden te huur aangeboden aan doelgroep Young Professionals. Woningen zijn 20-55m2 in oppervlakte. Iedere woning krijgt een eigen voordeur, een eigen keuken en zelfstandige sanitaire voorzieningen. Op het dak worden 2 gemeenschappelijke dakterrassen aangelegd. Op de bovenste verdieping treft men verder nog twee Miele Laundrettes en een Young Professionals Meeting Point.

De Admiraliteit

Het uit 14 bouwlagen bestaande gebouw is opgeleverd in 1989. Aan de linkerkant wordt het gebouw begrensd door de Infirmeriestraat, met aan de overkant van de weg woon- en kantoorcomplex. De Admiraal. Aan de rechterkant bevindt zich een appartementencomplex. Achter het gebouw is een oude begraafplaats gelegen (links) en rechtsachter bevindt zich Student Hotel Rotterdam. Het gebouw is voorheen in gebruik geweest als hoofdkantoor van Deloitte en hoofdkantoor van Center Parcs.

Locatie

Het gebouw “De Admiraliteit” is gelegen aan de Admiraliteitskade in de Rotterdamse wijk Kralingen. De Hogeschool van Rotterdam en de Erasmus Universiteit bevinden zich in ook in deze wijk en Kralingen is dan ook dé studentenwijk van Rotterdam. De kade bevindt zich aan het water Het Boerengat, dat direct is ontsloten naar de Nieuwe Maas ter hoogte van Tropicana / Willemsbrug / Noord-Oost kop van het Noordereiland.

De wijk Kralingen werd in 1895 bij Rotterdam gevoegd en maakt deel uit van de deelgemeente Kralingen-Crooswijk. Aan de noordkant van Kralingen bevinden zich de Kralingse Plas en het Kralingse Bos. Aan de oostzijde wordt de wijk begrensd door de Ringweg A16 met het zogenaamde Brainpark met gebouwen van de Rotterdam School of Management (Erasmus), Hogeschool Rotterdam en campus Woudestein . Aan de zuidzijde wordt Kralingen gedeeltelijk begrensd door de Nieuwe Maas. Kralingen-Oost behoort tot de rijkste wijken/delen van Nederland.

Het metrostation Oostplein bevindt zich op 500 meter vanaf het gebouw. Vrijwel alle universiteits- en hogeschoolgebouwen bevinden zich langs de oost/west metrolijn, waardoor deze gemakkelijk te bereiken zijn. De Erasmus Universiteit bevindt zich op minder dan 2 kilometer en kan eenvoudig bereikt worden met Openbaar Vervoer of de fiets. Rotterdam Centraal is op 2,4 kilometer afstand en kan bereikt worden per metro, fiets of trein. De sociëteit van studentenvereniging Laurentius ligt direct achter het gebouw en op de Oostzeedijk vind je cafés en eetgelegenheden.