Project Description

Highlights

  • Programma: transformatie naar 354 woningen
  • Vorige bestemming: voormalig kantoorgebouw ING
  • Vloeroppervlakte: 11.000m2, verdeeld over 10 lagen
  • Status: opgeleverd in oktober 2014
  • Status verkoop: verkocht aan een institutionele belegger
  • Locatie: Van Heenvlietlaan 220 Buitenveldert, Amsterdam
  • Aannemer: Kondor Wessels Amsterdam (Volker Wessels)

Programma

Binnen de bestaande contour van het gebouw zijn 354 studenten- en startersstudio’s en ca. 55 parkeerplaatsen gerealiseerd. Het overgrote deel van de studio’s is ca. 23m2 in oppervlakte. Iedere studio krijgt een eigen voordeur, een eigen keuken en zelfstandige sanitaire voorzieningen.

Van Heenvlietlaan 220

Het gebouw -in onderstaande afbeelding gemarkeerd met de A- is in gebruik geweest als kantoor en tot 2013 grotendeels verhuurd aan de ING Groep. Het totale project besloeg destijds twee delen: een identiek gebouw is opgeleverd aan de Van Leijenberghlaan (te zien op onderstaande afbeelding aan de linkerkant). Dit object is recent getransformeerd tot hotel (NH Musica, onderdeel van NH Hoteles).

Locatie

De Van Heenvlietlaan ligt in de Amsterdamse woonwijk Buitenveldert. Buitenveldert is gebouwd als een zuidelijke tuinstad in Amsterdam. Als onderdeel van het Algemeen Uitbreidingsplan (A.U.P.) van 1935 was -naast de Westelijke Tuinsteden- ook een uitbreiding aan de zuidkant geprojecteerd. In 1958 werd de eerste steen gelegd, in 1959 konden de eerste woningen in gebruik genomen worden.

Aan de noordzijde wordt de wijk begrensd door de Ringweg A10 met de Zuidas. Aan de zuidzijde ligt de gemeentegrens met Amstelveen aan de Kalfjeslaan. In de wijk bevindt zich de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) en het bij de universiteit behorende ziekenhuis (VUmc).

De Van Heenvlietlaan is gelegen op 2,3 kilometer afstand van de Vrije Universiteit (minder dan 10 minuten fietsen). Binnen een straal van 2 kilometer bevinden zich NS Station Amsterdam Zuid, sneltram 5 en metrolijn 51. Ook is openbaar groen ruimschoots aanwezig, met het Amsterdamse Bos en het Gijsbrecht van Aemstelpark. Direct tegenover het gebouw ligt een buurtwinkelcentrum met onder andere een Jumbo supermarkt.